Jesse Laport met gedicht over kwetsbare groep op voorpagina

Jesse Laport, Stadsdichter, De Gelderlander, Voorpagina, Mental Health, Mental Held,  Gelderland, Depressie, GLD
Foto: Rolf Hensel

De Gelderlander kopte deze week met een foto en gedicht de zorgen die Jesse Laport heeft over de moeilijk zicht- en hoorbare groep van kwetsbare psychen ten tijde van een avondklok.
Hierover sprak hij met onder meer Mark Coenders (fractievoorzitter Groen Links Arnhem en Ria de Vries (raadslid PvdA Arnhem) over mogelijke oplossingen.

“(…) In een post op Facebook uitte hij zijn zorgen over de avondklok, die zaterdag in zal gaan. Hij ontving honderden reacties op het bericht. Vooral van mensen die zich herkennen in hetgeen hij schrijft. Laport: ,,De maatregel wordt gezien als bescherming voor de lichamelijke gezondheid, maar is een risico voor de geestelijke. Het is als iemand met claustrofobie in een bezemkast zetten en zeggen: het is goed voor je gezondheid. Lichamelijk misschien, maar mentaal is dat een heel ander verhaal.’’ (…)
“(…) Fractievoorzitter Mark Coenders (GroenLinks) en raadslid Ria de Vries (PvdA) gaven gehoor aan de oproep van Laport. Aan de hand van de zorgen die hij uitsprak, stelden ze een brief en vragenlijst op. Deze zijn gisteren voorgelegd en doorgespeeld naar de fractieleden in de Tweede Kamer. De Arnhemmer hoopt snel antwoord te krijgen op zijn oproep en samen met de gemeente te kijken naar een oplossing. ,,Wat die oplossing is, weet ik ook nog niet. Maar dat deze groep gezien en gehoord wordt, doet in ieder geval al heel veel.’’ (…)

Lees het hele artikel online; lees het gedicht onderstaand: